Energielabel registreren wordt ± 25x duurder
Bent u van plan om binnen 10 jaar te verhuizen? Registreer dan dit jaar nog je definitieve energielabel. Dat scheelt je zo één zonnepaneel.

Minister Ollongren is van plan om per 1 januari 2021 een nieuw energielabel in te voeren die gemiddeld € 190,00 gaat kosten.

Op dit moment kost een energielabel tussen de € 7,50 en € 10,00.

Het energielabel is voor de komende 10 jaar geldig. Ook als er volgend jaar een nieuwe wordt ingevoerd.
 

Wilt u weten wat uw huidige energielabel is? Dat kunt u hier vinden: Energielabel.nl
Hier kunt u uw definitive energielabel registreren: Energielabelvoorwoningen.nl

 

 

Wat kunt u als consument doen voor het verduurzamen van uw woning?

Wij kunnen u helpen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Soms kunnen eenvoudige aanpassingen al tot flinke energiebesparingen leiden.

Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het op de juiste manier inregelen van uw verwarmingsinstallatie, het laten aanleggen van vloerverwarming, het plaatsen van zonnepanelen op uw dak etc.

Voor veel van deze voorzieningen kunt u zelfs subsidie krijgen. Kijk op onderstaande link voor meer informatie over deze subsidie:

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh

 

Bent u al enthousiast over het verduurzamen van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

 

Verstandig stoken:

Nu de zomer toch echt voorbij en de temperatuur daalt, zijn al snel geneigd om de kachel binnenshuis weer aan te doen. Mensen met een gasgestookte cv-installatie en een kamerthermostaat zetten de thermostaat een aantal graden hoger wanneer het kil wordt in de woning. De woning komt dan (snel) op temperatuur. Bij het verlaten van de woning of bij het slapen gaan, is het verstandig de thermostaat weer wat lager te draaien.

Maar.. Woont u in een huis met vloerverwarming en/of stadswarmte/een laag-temperatuursysteem(of bijvoorbeeld een warmtepomp), dan stookt u op een andere wijze.

In het laatste geval is belangrijk dat uw woning zoveel mogelijk een constante temperatuur heeft. Omdat u op lagere temperaturen stookt duurt het immers langer voordat de woning weer op de juiste temperatuur is. Zet uw thermostaat daarom altijd op een vaste stand gedurende de dag (bijv. 22 graden) en draai deze nooit meer dan 2 graden lager wanneer u gaat slapen. Hierdoor houdt u de warmte goed vast in uw woning, de temperatuur blijft min of meer constant, en u hoeft uw woning de volgende dag niet opnieuw helemaal op te warmen.

Hiermee bespaart u op uw stookkosten en blijft uw woning altijd lekker comfortabel! 

 

Waterzijdig inregelen

Het doel van waterzijdig inregelen is om alle warmtebronnen – zoals radiatoren of vloerverwarmingselementen – van heet water te voorzien conform de eisen die aan de betreffende kamertemperatuur worden gesteld.

Om dat te realiseren moeten de drukomstandigheden binnen het systeem worden ingeregeld en dient het maximale debiet voor elke warmtebron te worden ingesteld. Dat resulteert in meer comfort dankzij warmteverdeling die correspondeert met de feitelijke behoefte – zelfs na een temperatuurdaling 's nachts – en zonder luidruchtige afsluiters. Daarnaast kan het pompvermogen, en daarmee ook het energieverbruik en/of de toevoertemperatuur, in de meeste gevallen worden gereduceerd. De lagere retourtemperatuur als gevolg daarvan zorgt ook voor een vergelijkbaar effect in condensatieketels. Wanneer waterzijdig inregelen op de juiste wijze wordt geïmplementeerd, resulteert dat in een significante toename in efficiëntie en energiebesparingen tot wel 35%.

Het is zelfs zo dat deze maatregel inmiddels een randvoorwaarde is voor alle stimuleringsprogramma's in het kader van de Europese richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen als het gaat om het renoveren van verwarmingsinstallaties of het aanleggen van nieuwe systemen.

waterzijdig inregelen

Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan gerust contact op via het contactformulier of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch kan ook, via 0570-510691.

Kijk ook eens op de website van de Consumentenbond via de link https://www.consumentenbond.nl/cv-ketel/waterzijdig-inregelen