Waterzijdig inregelen

Het doel van waterzijdig inregelen is om alle warmtebronnen – zoals radiatoren of vloerverwarmingselementen – van heet water te voorzien conform de eisen die aan de betreffende kamertemperatuur worden gesteld.

Om dat te realiseren moeten de drukomstandigheden binnen het systeem worden ingeregeld en dient het maximale debiet voor elke warmtebron te worden ingesteld. Dat resulteert in meer comfort dankzij warmteverdeling die correspondeert met de feitelijke behoefte – zelfs na een temperatuurdaling 's nachts – en zonder luidruchtige afsluiters. Daarnaast kan het pompvermogen, en daarmee ook het energieverbruik en/of de toevoertemperatuur, in de meeste gevallen worden gereduceerd. De lagere retourtemperatuur als gevolg daarvan zorgt ook voor een vergelijkbaar effect in condensatieketels. Wanneer waterzijdig inregelen op de juiste wijze wordt geïmplementeerd, resulteert dat in een significante toename in efficiëntie en energiebesparingen tot wel 35%.

Het is zelfs zo dat deze maatregel inmiddels een randvoorwaarde is voor alle stimuleringsprogramma's in het kader van de Europese richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen als het gaat om het renoveren van verwarmingsinstallaties of het aanleggen van nieuwe systemen.

waterzijdig inregelen

Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan gerust contact op via het contactformulier of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch kan ook, via 0570-510691.

Kijk ook eens op de website van de Consumentenbond via de link https://www.consumentenbond.nl/cv-ketel/waterzijdig-inregelen